Ενεργά συστατικά (actives) – Dragon’s Blood

Το «Αίμα του Δράκου» είναι το κατακόκκινο υλικό που δίνει και τη ροζ απόχρωση στην κρέμα γαρδένια.

Μία από τις βασικές αρχές των προϊόντων KALYKA είναι η αποτελεσματικότητα των πρώτων υλών. Το dragon’s blood δεν είναι ένα υλικό που συναντούμε συχνά σε προϊόντα του εμπορίου. Υπάρχουν λόγοι γι’αυτό, καθώς τα βοτανικά δραστικά υλικά έχουν υψηλό κόστος και κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις στο χειρισμό τους, που σημαίνει ότι κάνουν λίγο πιο δύσκολη τη ζωή των παρασκευαστών.

Ας δούμε τι είναι: Είναι ένα υδρο-γλυκολικό εκχύλισμα το οποίο προέρχεται από τη ρητίνη του Croton Lechleri, ένα δέντρο που φύεται στη Νότιο Αμερική. Το dragon’s blood προέρχεται εξ’ολοκλήρου από το φυτό προέλευσής του. Δεν περιέχει συντηρητικά, ή υποπροϊόντα πετρελαίου ή υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης (vegan). Έχει δύο πολύ ισχυρές πιστοποιήσεις (COSMOS και ECOCERT) οι οποίες σημαίνουν ότι για να παραχθεί το προϊόν αυτό, ικανοποιούνται συγκεκριμένες και αυστηρές περιβαλλοντικές και οικονομικές προϋποθέσεις (sustainability), καθώς επίσης το προϊόν πληροί τα κριτήρια της κατηγορίας “natural”.

Είναι όμως αποτελεσματικό;

Ας δούμε τα βασικά συστατικά από τα οποία αποτελείται:

  1. Προανθοκυανιδίνες. Είναι πολυφαινόλες οι οποίες αποτελούν πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα in vitro test έχουν δείξει ότι είναι πιο αποτελεσματικές από την βιταμίνη Ε και ακόμα πιο αποτελεσματικές από τη βιταμίνη C.
  2. Taspine. Είναι ένα αρκετά σπάνιο αλκαλοειδές, εξαιρετικά αποτελεσματικό στην επούλωση των γραμμών του δέρματος. Επιπλέον έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
  3. Λιγνάνες. Είναι πολυφαινόλες από τις οποίες προέρχονται τα φυτοοιστρογόνα. Έχει βρεθεί ότι τετραπλασιάζουν την ταχύτητα επούλωσης του δέρματος.
  4. Χρωστικές και φλαβονοειδή. Ενισχύουν τους μηχανισμούς άμυνας της επιδερμίδας απέναντι στις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Τα παραπάνω τι ιδιότητες δίνουν στο dragon’s blood;

  1. Αντιγήραντικές (antiaging). Συμμετέχει σε διαδικασίες κλειδιά που αφορούν στη γήρανση των κυττάρων (molecular aging).
  2. Επιταχύνει την αναγέννηση του δέρματος, την παραγωγή κολλαγόνου και τη λειτουργία των ινοβλαστών. Αυτό σημαίνει ότι βελτιώνει αισθητά τα σημάδια (ρυτίδες) και τις λεπτές γραμμές του προσώπου.
  3. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
  4. Antipollution. Ενεργοποιεί τη σύνθεση αντιοξειδωτικών έτσι ώστε δημιουργεί ισχυρή άμυνα απέναντι στην περιβαλλοντική μόλυνση.
  5. Ενισχύει την άμυνα του δέρματος, και τη φυσική του ανοσία (immunity).
  6. Είναι φυσικός και πολύ ισχυρός ενυδατικός παράγοντας.

Για όλα τα παραπάνω, το dragon’s blood αποτελεί ένα εξαιρετικό φυτικό δραστικό συστατικό, πολύ αποτελεσματικό για την ταλαιπωρημένη ή/και την ξηρή επιδερμίδα. Τις ιδιότητές του μπορείτε να τις διαπιστώσετε στην κρέμα Gardenia της σειράς KALYKA.