Τι σχέση έχουν τα καλλυντικά, τα αρώματα και ο κώδικας Braille;

Η βασικότερη προϋπόθεση της ομορφιάς είναι η άνεση. Άνεση με αυτό που είμαι, με το πρόσωπό μου και με το σώμα μου. Τα καλλυντικά υπάρχουν για να υπηρετήσουν ακριβώς αυτόν το σκοπό, να μας δώσουν άνεση – από εκεί θα ξεκινήσουμε για την πολυπόθητη αίσθηση δύναμης και αυτοπεποίθηση. Κι αυτό είχαμε στο μυαλό μας όταν ξεκινήσαμε τη σειρά KALYKA, καλλυντικά τα οποία θα προσαρμόζονται εύκολα σε εμάς, στις δικές μας ανάγκες.

Πολλοί με έχουν ρωτήσει τι έδωσε στα καλλυντικά μας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν; Αυτό σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας εδώ.

Τα καλλυντικά περιποίησης προσώπου και σώματος δεν έχουν τόσο να κάνουν με ένα άμεσο ορατό αποτέλεσμα, γιατί κανένα δεν πρόκειται να μας μεταμορφώσει. Όπως προσωπικά το καταλαβαίνω, είναι μια επένδυση η οποία για να δώσει “ορατά” αποτελέσματα χρειάζεται χρόνο και σύστημα. Αυτό όμως που τα πετυχημένα καλλυντικά θα δώσουν άμεσα, είναι άνεση. Νοιώθω ότι το πρόσωπό μου είναι καλύτερα, ότι “τραβάει” λιγότερο, ότι είναι πιο ήρεμο. Αν μία από τις αισθήσεις μας έχει την ικανότητα να μας οδηγήσει στις παραπάνω διαπιστώσεις είναι η αφή! “Το πρόσωπο είναι πιο λείο” “το πρόσωπο είναι πιο απαλό”. Σκεφτείτε τις παραπάνω φράσεις οι οποίες δε μας είναι άγνωστες. Συνήθως τις σκεφτόμαστε μαζί με ένα άγγιγμα.

Ήταν μια μεγάλη πρόκληση να βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε η αφή να πάρει τον κυρίαρχο ρόλο που της αξίζει. Χωρίς να γίνεται τόσο φανερό, είναι η σημαντικότερη αίσθηση για τον κόσμο των καλλυντικών περιποίησης προσώπου και σώματος. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του κώδικα Braille – κι ακόμα περισσότερο, πώς θα αναγνώριζα ένα καλλυντικό αν δεν το έβλεπα;

Μια πολύ σημαντική αίσθηση για τους ζωικούς οργανισμούς είναι η όσφρηση. Τα αρώματα διαδραματίζουν ένα μεγάλο ρόλο σε διάφορες λειτουργίες της ζωής μας. Επιδρούν άμεσα σε εγκεφαλικές λειτουργίες κι έχουν την ικανότητα να ξυπνούν αναμνήσεις και να προκαλούν ακόμα και συγκεκριμένα συναισθήματα. Στην καθημερινότητα, ένα άρωμα μπορεί να μας “ξυπνάει” ή να μας ηρεμεί. Γιατί να μην εκμεταλλευτούμε αυτή την ιδιότητα για να δώσουμε στα καλλυντικά μας μια συνολική εμπειρία εφαρμογής;

Όλα τα παραπάνω μαζί δένουν σε κάθε μέλος της οικογένειας KALYKA. Κάθε καλλυντικό προϊόν της σειράς KALYKA έχει ένα συγκεκριμένο άρωμα. Το άρωμα αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά συνδέεται με το προϊόν και τις ιδιότητες των συστατικών του. Δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσετε ότι έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία σε αρώματα της φύσης. Μετά από αυτό, έπρεπε να συνδέσουμε την όσφρηση και την αφή για να γίνουν οι βασικές αισθήσεις για την αναγνώριση των καλλυντικών προϊόντων μας. Το κάθε καλλυντικό έχει το όνομα του φυτού στο οποίο θέλουμε να μοιάσει. Το όνομα αυτό είναι ταυτόχρονα και το όνομα του αρώματός του. Το τοποθετούμε στη συσκευασία με τις ανάγλυφες κουκκίδες του κώδικα braille. Άρα το κάθε καλλυντικό ξεχωρίζει με βάση τη μυρωδιά του και την αφή μας.

Η οικογένεια KALYKA έχει για την ώρα μια μικρή οικογένεια καλλυντικών προϊόντων. Τα νέα μέλη της σχεδιάζονται ήδη!!:

Τη θρεπτική Gardenia με το ιδιαίτερο άρωμα γαρδένιας

Το Jasmin με το αναζωογονητικό άρωμα γιασεμί

Το Cocoa με τη λαχταριστή γεύση κακάο – το οποίο κάνει αυτό ακριβώς για το οποίο υπόσχεται: Ενυδατώνει κι αναπλάθει τα χείλη σας.

Update: Πλέον η οικογένεια KALYKA καμαρώνει και για το τέταρτο μέλος της: Την κρέμα ματιών Helia με το διακριτικό και χαλαρωτικό άρωμα ηλιοτροπίου. η Helia με πεπτίδια αναδόμησης και μια μεταξένια αίσθηση φροντίζει για τις γραμμές έκφρασης που σας προβληματίζουν περισσότερο.

Το κάθε όνομα “μεταφρασμένο” σε κώδικά braille, είναι και το μοναδικό διακοσμητικό της αντίστοιχης συσκευασίας.

Ανυπομονούμε να σας παρουσιάσουμε όλα τα μέλη της οικογένειας! Να είστε σίγουροι ότι κάθε προϊόν βγαίνει μετά από πολλή σκέψη, δοκιμές, αλλά και μια γερή δόση αγάπης γιατί θέλουμε να αρέσει πρώτα από όλους σε εμάς.