Καλλυντικά δώρα για τους αγαπημένους μας: Πώς να τα επιλέξουμε;

Τα δώρα είναι μια συμβολική κίνηση με την οποία εκφράζουμε την αγάπη μας. Γι’ αυτό και θέλουμε να είναι «πετυχημένα», δηλαδή να ταιριάζουν και κυρίως να αρέσουν στο πρόσωπο για το οποίο το προορίζουμε! Ένα καλλυντικό περιποίησης προσώπου δείχνει όχι μόνο αγάπη, αλλά και φροντίδα, αίσθηση οικειότητας και προστασίας. Πόσο εύκολο είναι όμως να επιλέξεις ένα καλλυντικό περιποίησης προσώπου για δώρο; Με κάποια βασικά σημεία στο νου, θα κάνετε πανέμορφα δώρα αγάπης που σίγουρα δε θα περάσουν απαρατήρητα!

 1. Είτε για εμάς, είτε για τους αγαπημένους μας, για να επιλέξουμε καλλυντικά η βασική αρχή είναι μία: Μη βιάζεστε! Και εννοείτε ότι για ο,τιδήποτε έχετε αμφιβολία ρωτήστε να μάθετε.

 

 1. Πάντα επιλέγουμε ένα δώρο με γνώμονα το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται. Δηλαδή θέλουμε να του κάνει καλό, αλλά και να το χρησιμοποιεί. Σε ό,τι αφορά στα προϊόντα περιποίησης προσώπου, κάνουμε αρχικά ένα διαχωρισμό, εάν το δώρο μας απευθύνεται σε γυναίκα ή σε άντρα.

 

 1. Οι γυναίκες έχουμε λίγο μεγαλύτερη εξοικείωση με τα καλλυντικά και γι’ αυτό είμαστε πολύ πιο εύκολες στο να δοκιμάσουμε κάτι νέο! Στη γυναίκα αρέσει να είναι όμορφη. Αυτό σημαίνει καταρχήν να νοιώθει άνετα και να ξεκινήσει τη μέρα της με κάτι που θα της δώσει αέρα δύναμης. Τα καλλυντικά είναι φτιαγμένα για να υπηρετούν ακριβώς αυτόν τον σκοπό.

 

 1. Μια γυναίκα που περιποιείται τον εαυτό της και μια γυναίκα που της αρέσουν τα όμορφα ποιοτικά πράγματα, δε μπορεί παρά να ενθουσιαστεί με ένα νέο καλλυντικό που έχει μια δική του φιλοσοφία.

Για να επιλέξεις καλλυντικό περιποίησης προσώπου για μια γυναίκα:

 • Μη λάβεις καθόλου υπόψη την ηλικία της. Περισσότερο από όλα βοηθάει αν γνωρίζεις τον τύπο του δέρματός της. Αν δεν τον γνωρίζεις, μπορείς να πάρεις κάποιες ενδείξεις από προϊόντα που ήδη χρησιμοποιεί.
 • Αν αυτό σε μπερδέψει περισσότερο, κανένα πρόβλημα! Υπάρχουν πάντα οι «ασφαλείς» επιλογές. Για παράδειγμα, εάν θέλουμε να αγοράσουμε μία κρέμα προσώπου χωρίς να έχουμε ενδείξεις για τον τύπο του δέρματος, μπορούμε να ξεκινήσουμε από μια κρέμα η οποία απευθύνεται σε μεικτά δέρματα. Το χειμώνα θα ταιριάξει άνετα και σε λιπαρά δέρματα και με μεγάλη σιγουριά ένα πιο ξηρό δέρμα θα την απορροφήσει εύκολα.
 • Πρωτοτυπία! Μας αρέσουν οι εκπλήξεις και μια ολοκληρωμένη εμπειρία εφαρμογής. Πέρα από το προϊόν αυτό καθαυτό, υπάρχουν λεπτομέρειες οι οποίες δίνουν μια ολοκληρωμένη luxury αίσθηση και κάνουν τη μέρα να ξεκινήσει πιο όμορφα. Για εμένα, η μέρα ξεκινάει όμορφα με ένα άρωμα. Όταν αυτό το άρωμα βρίσκεται στο καλλυντικό προϊόν το οποίο έχει και μια ιδιαίτερη συσκευασία, η μέρα απογειώνεται!

5. Το ανδρικό δέρμα σε σχέση με το γυναικείο είναι πιο λιπαρό και πιο ανθεκτικό. Γι’ αυτό το λόγο ο χρόνος που περνάει αλλά και το περιβάλλον, του «φέρονται» πιο μαλακά. Αυτό δε σημαίνει ότι το ανδρικό δέρμα δε χρειάζεται περιποίηση. Εννοείται ότι χρειάζεται! Σε αυτή την περίπτωση ποντάρουμε σε προσεγμένα προϊόντα με αντιγηραντικές ιδιότητες, τα οποία θα απορροφηθούν αρκετά γρήγορα και θα δώσουν άμεσα μια αίσθηση άνεσης.

Για να επιλέξεις καλλυντικό περιποίησης προσώπου για έναν άντρα:

 • Για να επιλέξεις καλλυντικό δώρο για έναν άντρα το πρώτο που θα λάβεις υπόψη σου είναι η ηλικία του. Να είναι τουλάχιστον 30 ετών. Οι πιο μικρές ηλικίες δε θα χρησιμοποιήσουν τόσο πολλά καλλυντικά.
 • Να είναι ένα προϊόν απλό στη χρήση. Υπάρχουν εξαιρετικά καλλυντικά προϊόντα που μπορούν θεωρητικά να γίνουν δώρο σε άντρες και γυναίκες, τα οποία όμως δεν απευθύνονται σε …αρχάριους. Να προτιμάμε λοιπόν καλλυντικά προϊόντα που έχουν κατά προτίμηση ένα βήμα εφαρμογής.
 • Να είναι ένα καλλυντικό προϊόν που θα είναι όντως αποτελεσματικό. Αυτό σημαίνει ότι αξίζει να ποντάρουμε στην ποιότητα. Οι επιλογές εδώ γίνονται πιο συνειδητά, κυρίως με βάση την ποιότητα και λιγότερο με βάση την πρωτοτυπία.
 • Να είναι κατά προτίμηση ένα προϊόν unisex. Τα προϊόντα τέτοιου τύπου ταιριάζουν κατά κανόνα σε όλους τους τύπους δέρματος, οπότε άφοβα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από πιο λιπαρή (ανδρική) επιδερμίδα.

Στην KALYKA η φιλοσοφία των καλλυντικών μας είναι μια luxury αίσθηση η οποία θα προσαρμοστεί στο χρόνο σας και θα κουμπώσει στους γρήγορους ρυθμούς της ζωής σας. Τα προϊόντα μας βγαίνουν ένα ένα, έχοντας ως οδηγό την ποιότητα και σωστές περιβαλλοντικές πρακτικές.

Αυτή τη στιγμή η συλλογή μας απαρτίζεται από:

 • Την κρέμα προσώπου jasmin η οποία απευθύνεται σε μεικτές επιδερμίδες. Έχει δύο δραστικά συστατικά αντιγήρανσης, απορροφάται πανεύκολα και την εμπειρία εφαρμογής συνοδεύει το μεθυστικό άρωμα γιασεμί! Απευθύνεται σε μεικτές / λιπαρές επιδερμίδες από 25 και πάνω.
 • Την κρέμα προσώπου gardenia η οποία είναι φτιαγμένη για να ενισχύσει το πιο ξηρό δέρμα. Έχει τρία δυνατά δραστικά συστατικά αντιγήρανσης και μια πλούσια αίσθηση που ανακουφίζει από την αίσθηση «τραβήγματος» (πιστέψτε με, την έφτιαξα για εμένα!). Εφαρμόζεται άνετα σε ξηρές επιδερμίδες από ηλικίες 25 ετών και πάνω και (πάντα υπό προϋποθέσεις) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρέμα νύχτας για μεικτές επιδερμίδες! Το άρωμα γαρδένια που τη συνοδεύει είναι σίγουρο ότι θα σας φτιάξει τη μέρα.
 • Το Cocoa lip balm. Είναι ένα καλλυντικό στην κατηγορία unisex. Το συστατικό κλειδί είναι το βούτυρο κακάο και έχει ακόμα και στοιχεία αντιγήρανσης τα οποία προσφέρει το λάδι ροδιού. Δεν έχει χρώμα και το σχεδιάσαμε έτσι ώστε να ενυδατώνει χωρίς να αφήνει περιττή λιπαρότητα στα χείλη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άντρες και γυναίκες χωρίς καμία εξαίρεση. Πιστέψτε με ότι όλοι θα εκτιμήσουν τη λαχταριστή γεύση κακάο που το συνοδεύει!

Στα καλλυντικά KALYKA, εκτός από τη σημασία που δίνουμε στις συνταγές μας, θέλουμε να τα κάνουμε όσο πιο προσιτά γίνεται σε πολύ κόσμο – και πρωτότυπα μαζί! Νιώστε τις κουκκίδες στο εξωτερικό των συσκευασιών! Είναι ανάγλυφες, ακολουθούν του κανόνες της γραφής braille και γράφουν το όνομα του κάθε προϊόντος – το οποίο επιβεβαιώνει και το άρωμά του.

Ανυπομονούμε να σας παρουσιάσουμε και τα επόμενα προϊόντα που έχουμε σχεδιάσει, τα οποία ανήκουν επίσης στην κατηγορία unisex. Σύντομα το επόμενο!

Για οποιαδήποτε απορία έχετε απλά ρωτήστε μας! Μας αρέσει να μιλάμε για καλλυντικά