Beauty alert!! Έχει σημασία η ενυδάτωση του δέρματος πριν και κατά τη διάρκεια των διακοπών;

Κάποιοι είστε ήδη σε διακοπές, κάποιοι τις περιμένετε με αγωνία, γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι είμαστε σε πνεύμα χαλαρότητας και ξενοιασιάς! Διακοπές σημαίνει διακόπτω την καθημερινή ρουτίνα της χρονιάς. Σίγουρα το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι η πνευματική μας ξεκούραση, οπότε τα μοναδικά υλικά μας εφόδια θα είναι τα απολύτως απαραίτητα.

Στην ίδια λογική, η σωστή προετοιμασία του δέρματος πριν τις διακοπές και η συντήρησή του με λίγα βασικά προϊόντα, θα μας “γλυτώσουν” από επιπλέον κόπο και χρήματα αργότερα. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Ο ήλιος και η θάλασσα έχουν εκπληκτικά ωφέλη για την ψυχολογία και την υγεία μας. Έχουμε όμως δει μαζί ότι ο βασικότερος παράγοντας γήρανσης του δέρματος δεν είναι η ηλικία μας αλλά η ακτινοβολία UV. Παράλληλα, η θάλασσα κοντά στην οποία ξεκουραζόμαστε οι περισσότεροι, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι “τραβάει” τη φυσική υγρασία του δέρματος.

Καθώς λοιπόν πάντα η πρόληψη είναι καλύτερη από την επούλωση, λίγη προετοιμασία πριν και η βασική συντήρηση κατά τη διάρκεια των διακοπών μας θα μας βοηθήσει σημαντικά να αντιμετωπίσουμε ανώδινα όλα τα παραπάνω.

Ας δούμε μαζί μερικές πολύ απλές συνήθειες που θα προλάβουν τα μικροπροβλήματα των διακοπών

1) Να πίνουμε πολύ νερό. Είναι αυτονόητο αλλά το ξεχνάμε, ιδίως όταν είμαστε κοντά σε νερό όπου ο οργανισμός μας δεν δίνει το ίδιο έντονα το σήμα της δίψας. Πέρα από τη γενικότερη υγεία μας, το νερό δίνει ελαστικότητα στο δέρμα μας και το κάνει να φαίνεται πιο λαμπερό.

2) Με οποιονδήποτε τρόπο κι αν κάνουμε απολέπιση στο δέρμα μας, η καλύτερη τακτική ακριβώς μετά είναι να το κρατήσουμε προφυλαγμένο για 2 μέρες πριν την έκθεση στον ήλιο. Έτσι θα προλάβει να γίνει ή πλήρης επούλωση των μικρο-εκδορών.

3) Αντηλιακό και πάλι αντηλιακό! Όποια και να είναι η καθημερινή μας ρουτίνα το αντηλιακό πάντα μπαίνει τελευταίο ώστε να μας προστατέψει σωστά.

4) Ενυδάτωση, ακόμα και για τα λιπαρά δέρματα.

  • Για το ξηρό δέρμα η εξήγηση είναι πολύ απλή. Ο ήλιος και το αλάτι απομακρύνουν τη φυσική υγρασία με μεγαλύτερη ταχύτητα. Άρα ένα σωστά ενυδατωμένο δέρμα από πριν δίνει πολύ μεγαλύτερες αντοχές στις πιο ακραίες αυτές συνθήκες. Δε χρειάζεται να πω επίσης – καθώς το δικό μου δέρμα είναι ξηρό – πόσο “τραβάει” ένα ξηρό δέρμα μετά από μια μέρα στη θάλασσα – ό,τι και να κάνουμε για να το προφυλάξουμε. Η Gardenia με υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους, αλλά και τα πολυτελή λάδια σταφυλέλαιο, λάδι από νυχτολούλουδο και εκχύλισμα από τριαντάφυλλο, αποτελεί ισχυρό σύμμαχο για την περίοδο πριν και κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Παράλληλα το μελισσόκέρι που περιέχει λειτουργεί ως occlusive εμποδίζοντας την υγρασία να φύγει.
  • Για το λιπαρό δέρμα η ενυδάτωση με ένα ήπιο προϊόν είναι εξίσου σημαντική! Το σημαντικότερο πρόβλημα του λιπαρού και μεικτού δέρματος είναι η παραγωγή σμήγματος. Το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς το δέρμα μας βρίσκεται σε μια ισορροπία. Όταν το εκθέτουμε απότομα σε συνθήκες “ξηρασίας” το δέρμα από μόνο του για να προστατευτεί δίνει εντολή για παραγωγή περισσότερου σμήγματος! Αυτό ακριβώς που προσπαθούμε να αποφύγουμε. Η κρέμα προσώπου Jasmin είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να προσφέρει τα ίδια πολυτελή λάδια με την κρέμα γαρδένια, αλλά να απορροφάται γρήγορα, χωρίς να βαραίνει το δέρμα.

5) Αντηγήρανση – ιδιαίτερα για τις πιο ευαίσθητες περιοχές όπως τα μάτια μας.

Τα προϊόντα αντιγήρανσης περιέχουν:

  • Αντιοξειδωτικούς παράγοντες που βοηθούν στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών. Οι κρέμες προσώπου Gardenia και Jasmin περιέχουν βιταμίνη Ε και πολυτελή λάδια με φυσικούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες.
  • Συστατικά τα οποία αναπληρώνουν ή επουλώνουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη που “τραυματίζονται” με την έκθεση στη UV ακτινοβολία. Η κρέμα Gardenia περιέχει ατελοκολαγόνο και dragon’s blood, ένα καταπληκτικό φυτικό αντιγηραντικό συστατικό και η κρέμα Jasmin προσφέρει στο δέρμα απευθείας κολλαγόνο και ελαστίνη.
  • Οι πιο έντονες γραμμές στα ευαισθητα σημεία στο πρόσωπό μας (μάτια, γραμμές έκφρασης γύρω από το στόμα) αξίζουν ιδιαίτερο χειρισμό. Για να μην τελειώσουμε τις διακοπές μας ανησυχώντας για εντονότερα σημάδια στο δέρμα μας, χρησιμοποιούμε προϊόντα με λίγο πιο ισχυρούς αντιγηράντικούς παράγοντες. Αφενός το δέρμα μας θα θωρακιστεί πριν τις διακοπές αποκτώντας αντοχή στις πιο δύσκολες συνθήκες, αφετέρου η επούλωση κατά τη διάρκεια των διακοπών θα γίνεται ταχύτερα άρα και αποτελεσματικότερα. Για το λόγο αυτό σχεδιάστηκε η κρέμα ματιών Helia. Είναι μια πολύ εύκολα απορροφήσιμη κρέμα η οποία περιέχει το PhytoCodine, ένα συνδυασμό πεπτιδίων τα οποία δρουν παρόμοια με τις ματρικίνες – δηλαδή “αναγκάζουν” τοπικά το δέρμα να παράξει ή / και να επουλώσει το κολλαγόνο και την ελαστίνη που του χρειάζονται. Παράλληλα ένας συνδυασμός με κεραμίδια, τριγλυκερίδια και φωσφολιπίδια προσφέρουν προστασία μιμούμενα τη σύσταση της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας.

Μην ξεχνάμε ότι τα καλλυντικά μας είναι μια “επένδυση”. Δηλαδή τα ωφέλη τους στο δέρμα μας δε θα φανούν άμεσα, αλλά με τακτική χρήση τους. Χωρίς υπερβολές και πανικό, μια σχετική συνέπεια στη χρησιμοποίηση ποιοτικών καλλυντικών θα μας κάνει να νοιώθουμε άνετα όπου και να βρισκόμαστε, σε οποιεσδήποτε συνθήκες!