Κρέμα ματιών: Πόσο απαραίτητη είναι;

Πριν 5 μήνες είχαμε τη μεγάλη χαρά να λανσάρουμε ένα νέο προϊόν, το οποίο ήταν ξεκάθαρα αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Είναι η κρέμα ματιών Helia. Για να καταλάβετε γιατί την αγαπάμε τόσο, σας είχα γράψει ένα άρθρο σχετικά με τη φιλοσοφία των ιδιαίτερων συστατικών της. Άλλωστε γύρω από τα μάτια και το στόμα σχηματίζονται συνήθως οι γραμμές που μας προβληματίζουν λίγο περισσότερο.

Μια ερώτηση που μου κάνετε πολύ συχνά, είναι: Είναι απαραίτητη η κρέμα ματιών; Ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το προϊόν του προσώπου στα μάτια; Για να καταλάβουμε καλύτερα την απάντηση, θα δούμε μαζί αρχικά κάποια βασικά δεδομένα για το δέρμα μας.

  1. Όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο γύρω από τη φιλοσοφία των συστατικών της Helia, το κολλαγόνο και η ελαστίνη που υπάρχουν φυσικά στο δέρμα μας δεν έχουν αυτόματους μηχανισμούς αναγέννησης. Άρα με τη βοήθεια των καλλυντικών προσπαθούμε με κάποιον τρόπο να σταματήσουμε τον εκφυλισμό τους ή, ακόμα καλύτερα, να τα αναπληρώσουμε.
  2. Το δέρμα γύρω από τα μάτια δεν έχει σμηγματογόνους αδένες. Καθώς το λίπος δρα προστατευτικά για το δέρμα μας, καταλαβαίνουμε ότι το γεγονός αυτό από μόνο του κάνει το δέρμα γύρω από τα μάτια μας ξηρό και επιρρεπές σε ερεθισμούς.
  3. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό. Είναι φανερό ότι στο πιο λεπτό δέρμα δημιουργούνται ευκολότερα γραμμές.
  4. Ο τύπος δέρματος του υπόλοιπου προσώπου δεν ακολουθεί (πάντα) τον τύπο δέρματος των ματιών. Για παράδειγμα, καθώς όπως είπαμε το δέρμα γύρω από τα μάτια δεν έχει σμηγματογόνους αδένες, είναι σίγουρο ότι μια κρέμα φτιαγμένη για λιπαρό πρόσωπο δε θα είναι η πληρέστερη επιλογή.

Από τα τέσσερα σημεία που είδαμε παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι η απάντηση στο ερώτημά σας, αν είναι απαραίτητη μια κρέμα ειδικά για την περιοχή των ματιών, δε μπορεί να είναι απλά ναι ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι τα προϊόντα για τα μάτια μας θα πρέπει να είναι κατάλληλα γι’ αυτά.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Αν δεν έχουμε την οικονομική άνεση να αγοράσουμε ένα ξεχωριστό προϊόν για τα μάτια, η καλύτερη στρατηγική θα είναι να επιλέξουμε προϊόντα που δηλώνουν ότι είναι κατάλληλα για πρόσωπο και μάτια. Μπορεί ένα πιο ανθεκτικό δέρμα, που δεν έχει τάση για ερεθισμούς να “τη γλυτώσει” εύκολα. Μην ξεχνάμε όμως ότι πολλά προϊόντα προσώπου έχουν συστατικά που ναι μεν έχουν τεράστιο όφελος για το υπόλοιπο πρόσωπο, αλλά θα κάνουν την κατάσταση πιο περίπλοκη γύρω από τα μάτια, ειδικά στα πιο ευαίσθητα δέρματα. Οπότε είναι απαραίτητο το παραπάνω να δηλώνεται.

Αν μπορούμε να διαθέσουμε χρήματα για κάποιο ιδιαίτερο προϊόν για τα μάτια, αυτό θα είναι πάντα η πιο ασφαλής επιλογή. Παρόλο το γεγονός ότι πολλά υλικά των προϊόντων ματιών τα συναντούμε και σε προϊόντα προσώπου, το προϊόν για τα μάτια έχει σχεδιαστεί για να ταιριάξει και να καλύψει τις ανάγκες της ευαίσθητης αυτής περιοχής, χωρίς να την ερεθίσει.

Η unisex κρέμα ματιών Helia της σειράς KALYKA περιλαμβάνει δυνατά συστατικά αντιγήρανσης που θα απορροφηθούν πάρα πολύ εύκολα από κάθε τύπο δέρματος. Η δοκιμή ξεκάθαρα θα σας πείσει για τα οφέλη!

Εξτρα μπόνους: Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις αντιγηραντικές ιδιότητες των συστατικών της και με το ίδιο προϊόν να δείξουμε αγάπη και στις γραμμές έκφρασης γύρω από το στόμα.

Έχει σημασία πώς τοποθετούμε την κρέμα ματιών; Δείτε εδώ ένα βιντεάκι για τον πιο αποδοτικό τρόπο!

Και μία επιπλέον συμβουλή: Να κοιμάστε! Ο ποιοτικός ύπνος έχει απίστευτες αντιγηραντικές ιδιότητες για όλο το πρόσωπο.

Όσο περιορισμένος κι αν είναι ο χρόνος μας, ακόμα και 5 λεπτά skincare ρουτίνας αξίζουν να είναι 5 λεπτά luxury φροντίδας. Για την KALYKA να είστε σίγουροι ότι τα προϊόντα μας πρώτοι από όλους τα χρησιμοποιούμε εμείς – τα κάναμε να «χωράνε» στο πρόγραμμά μας και μας αρέσουν. Κάθε λεπτό είναι πολύτιμο, ας το κάνουμε να αξίζει.